Over onze artikelen

Een rolsteiger kopen is een investering voor jaren. Deze moet in een keer goed en volledig zijn. Layher biedt een complete rolsteiger die aan de eisen voldoet, veilig is op te bouwen en door de robuustheid een investering is die jaren meegaat.

  • Standaard de meest complete rolsteiger
  • 10 jaar garantie, de meest robuuste rolsteiger op de markt
  • Het grootste werkvloeroppervlak, tot 30% meer 
  • Gemaakt voor het professionele zwaardere werk 
  • Inclusief gratis rolsteiger opleiding 
  • Voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Kom bij ons langs

Hoofdkantoor
Layher B.V.
Lissenveld 18
4941 VL Raamsdonksveer NL

Magazijn
Scherpemaat 4
7942 JV Meppel NL

Mouterij 6
2550 Kontich (B)

De voordelen van een rolsteiger


blog voordelen rolsteiger

Een rolsteiger is een belangrijk hulpmiddel om veilig werkzaamheden te kunnen verrichten. Dit gaat dan over werkzaamheden op plekken die je in eerste instantie niet zomaar kan bereiken. Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je op hoogte kan werken. De rolsteiger is van deze hulpmiddelen erg veel gebruikt. Maar wat zijn de voordelen van een rolsteiger?

De stabiliteit

Vaak worden ladders en trappen gebruikt in plaats van rolsteigers. De reden hiervoor is meestal dat een rolsteiger kopen simpelweg duurder is. Toch is in veel gevallen een rolsteiger een stuk veiliger om te gebruiken. Een ladder of trap is namelijk een stuk instabieler. Deze instabiliteit vergroot de kans op ongevallen. Zeker als de werkzaamheden zwaarder zijn. In dat geval is een stabiel werkoppervlak heel erg belangrijk.

Een voorbeeld is als je gaat boren. Op het moment van boren heb je veel zijdelingse druk. Hiermee wordt bedoeld dat je jezelf afzet tegen de muur. Het is op dat moment fijner en veiliger om op een rolsteiger te staan. De sporten van een ladder staan natuurlijk minder stabiel dan een groot werkoppervlak van een rolsteiger.

Het ruime werkoppervlak

Zoals hierboven al beschreven wordt, zorgt een groter werkoppervlak voor meer stabiliteit. Dit is niet het enige voordeel van een groot werkoppervlak.

Een ander groot voordeel is dat je veel spullen neer kan zetten op het werkoppervlak. Dit is erg handig als je verschillend materiaal op hoogte nodig hebt. Op bijvoorbeeld een ladder kan je niet alles in één keer meenemen. Op een rolsteiger daarentegen kan je makkelijk alles op het werkoppervlak plaatsen.

Zo kan een schilder makkelijk meerdere blikken verf op hoogte bij de hand hebben. Dit scheelt een aantal keer omhoog en naar beneden gaan om van verf te wisselen. Verder staat de schilder ook stabieler op deze rolsteiger, waardoor de werkzaamheden zorgvuldiger uitgevoerd kunnen worden.

Het grote werkoppervlak zorgt er ook voor dat de rolsteiger minder vaak verplaatst hoeft te worden. Als je een rolsteiger voor een groot kozijn zet dan kan je deze in één keer schilderen. Dit is met een ladder of trap vaak niet het geval. Deze moeten dan verplaatst worden, omdat het bereik vanaf het werkoppervlak niet groot genoeg is.

De veiligheid

Veiligheid staat boven alles. Als bedrijf/ondernemer is het dan ook belangrijk dat er altijd voor de meest veilige oplossing wordt gegaan. Zo wordt er vaak geadviseerd om altijd een rolsteiger te gebruiken indien dit mogelijk is. De veiligste oplossing is namelijk altijd het beste. Dit moet natuurlijk wel passend zijn voor de werkzaamheden. Layher rolsteigers voldoen aan de gestelde regels, waaronder de meest recente rolsteigernorm NEN/NBN EN 1004-1:2020.

Een rolsteiger gebruiken, brengt dus veel voordelen met zich mee. Dit is ook de reden waarom het zo populair is als tijdelijke oplossing om de hoogte in te komen. Als je een rolsteiger gaat kopen dan is het verstandig om eerst helder te maken wat voor werkzaamheden er verricht gaan worden. Aan de hand daarvan kan er bepaald worden of een rolsteiger de juiste oplossing is.

X