Over onze artikelen

Een rolsteiger kopen is een investering voor jaren. Deze moet in een keer goed en volledig zijn. Layher biedt een complete rolsteiger die aan de eisen voldoet, veilig is op te bouwen en door de robuustheid een investering is die jaren meegaat.

  • Standaard de meest complete rolsteiger
  • 10 jaar garantie, de meest robuuste rolsteiger op de markt
  • Het grootste werkvloeroppervlak, tot 30% meer 
  • Gemaakt voor het professionele zwaardere werk 
  • Inclusief gratis rolsteiger opleiding 
  • Voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Kom bij ons langs

Hoofdkantoor
Layher B.V.
Lissenveld 18
4941 VL Raamsdonksveer NL

Magazijn
Scherpemaat 4
7942 JV Meppel NL

Mouterij 6
2550 Kontich (B)

Hoe kies ik de juiste rolsteiger


Waar moet je op letten wanneer je een Layher rolsteiger koopt? Elk project is anders heeft dus ook een eigen geschikte rolsteiger. Stel jezelf bij het aanschaffen van een rolsteiger de volgende vragen om erachter te komen welke rolsteiger past bij jouw werkzaamheden.

1. Welke werkhoogte heb ik nodig?

Bepaal tot welke werkhoogte je werkzaamheden uit wilt voeren. De werkhoogte wordt bepaald door de platformhoogte +2 meter. Het is altijd mogelijk de rolsteiger tot een lagere hoogte op te bouwen door onderdelen weg te laten. Indien je later toch tot een hogere werkhoogte wilt gaan dan kan je eenvoudig een uitbreidingsset aanschaffen tot maximaal 13,5 meter.

2. Wil ik een smalle of brede vloer?

Layher kent twee rolsteiger breedtes, smal: 75 cm en breed: 150 cm. Voor het lichtere werk zoals bijvoorbeeld schilderen volstaan de smalle varianten. Voor het zwaardere werk, zoals bijvoorbeeld het vervangen van kozijnen kan beter de brede rolsteiger gebruikt worden die meer stabiliteit en werkruimte biedt. Bij vrijstaand gebruik adviseren wij altijd de brede variant in verband met de stabiliteit. Wist je dat Layher tot wel 30% meer werkvloer biedt?

3. Welke lengte heb ik nodig?

Is er over het algemeen weinig ruimte om te manoeuvreren, kies dan een vloer van 1,80 meter lang. Is er over het algemeen voldoende ruimte, kies dan voor een ruime werkvloer van 2,85 meter lang. Hierdoor hoef je minder vaak de rolsteiger te verzetten en bespaar je tijd

4. Kies ik voor de vrijstaande of wand uitvoering?

Het verschil tussen WAND en VRIJSTAAND is dat de vrijstaande uitvoering 4 zijsteunen heeft en de wand uitvoering die tegen een wand geplaatst wordt, 2 zijsteunen. De wand versies hebben wel een volledige knie en heupleuning rondom op elke vloer. Wil je de rolsteiger dus wel eens vrijstaand kunnen gebruiken, kies dan voor de uitvoering VRIJSTAAND. Achteraf 2 extra zijsteunen bestellen kan natuurlijk ook

5. Bouw je de steiger alleen of samen?

Wil je de rolsteiger alleen op kunnen bouwen en heb je aan een werkhoogte van 6,15 meter genoeg dan is de SoloTower een goede oplossing. De SoloTower is de perfecte, veilige vervanger van de Ladder. Alle andere rolsteigers dienen boven de 4,5 meter werkhoogte minimaal met zijn tweeën opgebouwd te worden


 

Tips!

  • Kies bij zwaardere werkzaamheden voor een brede vloer
  • Als er over het algemeen voldoende ruimte is om te manoeuvreren neem dan een vloer van 2.85 m lang met veel werkruimte
  • Wil de rolsteiger alleen op kunnen bouwen en is een werkhoogte van 6,15 m genoeg, kies dan voor de SOLOTOWER

Er is een groot assortiment aan rolsteigers en welke is nu geschikt voor jou? Door de 5 vragen te beantwoorden kun je eenvoudig bepalen welk product het beste past bij jouw werkzaamheden.

 


Bekijk alle rolsteigers
X