Over onze artikelen

Een rolsteiger kopen is een investering voor jaren. Deze moet in een keer goed en volledig zijn. Layher biedt een complete rolsteiger die aan de eisen voldoet, veilig is op te bouwen en door de robuustheid een investering is die jaren meegaat.

 • Standaard de meest complete rolsteiger
 • 10 jaar garantie, de meest robuuste rolsteiger op de markt
 • Het grootste werkvloeroppervlak, tot 30% meer 
 • Gemaakt voor het professionele zwaardere werk 
 • Inclusief gratis rolsteiger opleiding 
 • Voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Kom bij ons langs

Hoofdkantoor
Layher B.V.
Lissenveld 18
4941 VL Raamsdonksveer NL

Magazijn
Scherpemaat 4
7942 JV Meppel NL

Mouterij 6
2550 Kontich (B)

Veilige steigerbouw met Layher


Veilig een gevelsteiger bouwen

Een steiger wordt gebruikt als tijdelijke voorziening om veilig op hoogte te kunnen werken. Bijvoorbeeld bij de bouw of renovatie van een huis. Maar het creƫren van zo'n werkplek moet natuurlijk ook veilig kunnen gebeuren. Layher streeft naast de hoogste kwaliteit materiaal ook naar meer veiligheid. De focus van onze innovaties ligt altijd bij de integreerbaarheid van de nieuwe producten in de bestaande systeem en het verhogen van de veiligheid bij het op- en afbouwen van steigers.

Veilige steigerbouw met alle Layhersystemen


LAYHER P2 VEILIGE ROLSTEIGER MONTAGE

Veilig bouwen met Layher P2 Haken 

Om tijdens de montage en demontage van een rolsteiger valgevaar te voorkomen is de Layher P2 montage-methode ontwikkeld. Met deze montagemethode wordt vanaf 1.0 m vloerhoogte steeds vanuit achter een leuning gemonteerd. Deze methode is toepasbaar op alle UNI bouwvormen volgens de configuraties van Layher: UNI BASIC, UNI COMPACT, UNI STANDARD en UNI LARGE. De standelementen met heupleuning worden dus vooruitlopend aangebracht. Voor het betreden van het platform worden de knieleuningen zittend aangebracht. Kenmerkend voor deze bouwwijze is dat tijdens de montage de standelementen altijd 1.0 m hoger doorsteken dan de tussenvloer/montagevloer. Zie ook de Layher P2 montage- en instructievideo 
Rolsteiger P2 Veilig bouwen Rolsteiger P2 Veilig bouwen Rolsteiger P2 Veilig bouwenRolsteiger P2 Veilig bouwen

MONTAGELEUNINGEN VOOR LAYHER ALLROUND EN BLITZ


Montage leuning voor Allround en Blitz gevelsteiger 

Met de Layher verstelbare aluminium montageleuning kan op een eenvoudige manier een voorlopige leuning worden geplaatst voor de volgende steigervloer alvorens deze te betreden. De Layher montageleuning voor gevelsteigers bestaat uit twee aluminium basiselementen: de Layher montagebaluster en de uitschuifbare montageleuning
 •  Toepasbaar in het Allround en Blits systeem.
 •  Gemakkelijk te bevestigen.
 •  Altijd veilig naar een hoger niveau.

ALLROUND LEUNINGSYSTEEM AGS

AGS Allround gevelsteiger 

Gebaseerd op het succesvolle Allround steigersysteem heeft Layher de modulaire gevelsteiger AGS (Allround Geländer System) beschikbaar: Een geïntegreerd leuningsysteem met voorloop- en uiteindelijke leuningen in één!
Het AR leuningsysteem AGS bestaat uit staanders met twee rode clips waarmee de elementen met elkaar kunnen worden verbonden (leuningen, eindleuningen en koppelingen). Zo is montage en demontage met minimaal gereedschap en door één persoon mogelijk. Het Layher AR-leuningsysteem AGS voorziet steigervloeren direct tijdens de montage in het uiteindelijk gebruik van dubbele leuningen zodat de steiger direct klaar is voor gebruik

 •  Toepasbaar in het Allround systeem.
 •  Montage door één persoon mogelijk.
 •  Altijd veilig naar een hoger niveau.
X