Over onze artikelen

Een rolsteiger kopen is een investering voor jaren. Deze moet in een keer goed en volledig zijn. Layher biedt een complete rolsteiger die aan de eisen voldoet, veilig is op te bouwen en door de robuustheid een investering is die jaren meegaat.

 • Standaard de meest complete rolsteiger
 • 10 jaar garantie, de meest robuuste rolsteiger op de markt
 • Het grootste werkvloeroppervlak, tot 30% meer 
 • Gemaakt voor het professionele zwaardere werk 
 • Inclusief gratis rolsteiger opleiding 
 • Voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Kom bij ons langs

Hoofdkantoor
Layher B.V.
Lissenveld 18
4941 VL Raamsdonksveer NL

Magazijn
Scherpemaat 4
7942 JV Meppel NL

Mouterij 6
2550 Kontich (B)

Welke multifunctionele ladders zijn er?


multifunctionele ladder

Een multifunctionele ladder is erg handig. Deze kan namelijk voor verschillende werkzaamheden gebruikt worden. Het is dan ook erg belangrijk om duidelijk te hebben voor welke werkzaamheden je een ladder nodig hebt. In het geval dat je veel verschillende soorten klussen/werkzaamheden hebt dan kan het verstandig zijn om een multifunctionele ladder aan te schaffen. In deze blog kom je erachter welke drie soorten er zijn en welke multifunctionaliteit deze bieden.

Inhoud van deze blog:

 • Wat is een multifunctionele ladder?
 • Reformladder
 • Vouwladder
 • Klapladder
 • Wat zijn de voordelen?
 • Voor wie is een multifunctionele ladder geschikt?
 • Wanneer gebruik je een multifunctionele ladder?

Wat is een multifunctionele ladder?

Dit is een ladder die in verschillende standen gezet kan worden, waardoor het in iedere stand als een ander soort ladder dient. Zo kan je sommige ladders die multifunctioneel zijn zowel vrijstaand als niet vrijstaand gebruiken. Dit betekent dat je niet altijd een wand nodig hebt om met de ladder tegenaan te steunen. Je past een multifunctionele ladder dus steeds aan op basis van de situatie.

Er zijn drie verschillende soorten ladders die multifunctioneel zijn, namelijk de; reformladder, vouwladder en klapladder.

Reformladder

De reformladder is driedelig en heeft de meest verschillende standen beschikbaar. Deze kan op maar liefst vijf verschillende manieren worden ingezet, namelijk als;

 • Tweedelige opsteekladder
 • Driedelige opsteekladder
 • Enkele ladder
 • Dubbele ladder
 • Verlengbare dubbele ladder
Multifunctionele ladder reform

Vouwladder

De vouwladder is ook multifunctioneel en kan op maar liefst vier verschillende manieren ingezet worden. Deze ladder is uitermate geschikt voor werkzaamheden op plekken waar de gronden niet gelijk zijn. Denk hierbij aan werkzaamheden op een trap of met verhogingen. Deze multifunctionele ladder kan op de volgende manieren worden ingezet;

 • Enkele ladder
 • Enkele ladder met wandafstand
 • Dubbele ladder
 • Werkplatform
Multifunctionele ladder vouw

Klapladder

De klapladder heeft van de multifunctionele ladders de minste verschillende opties qua inzetbaarheid. Deze kan namelijk alleen als enkele en dubbele ladder gebruikt worden. Het voordeel is hierbij is wel dat deze eenvoudige ladder erg functioneel is.

Multifunctionele ladder klap

Wat zijn de voordelen?

Gereedschap en klimmaterieel kunnen veel plaats innemen. Zo kan heel de garage of werk bus er vol mee liggen. Met een ladder die multifunctioneel is voorkom je dat je veel verschillende soorten ladders nodig hebt. Je hebt dan namelijk één ladder die de functionaliteiten heeft van meerdere soorten ladders. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het minder plek inneemt.

Voor wie zijn deze ladders geschikt?

Deze zijn geschikt voor professioneel gebruik en voor particulier gebruik. De ladders van Layher voldoen aan de wettelijke eisen en normen. Dit houdt in dat het voldoet aan de eisen voor de professional. Voor de particulier gelden geen eisen.

Wanneer gebruik je een multifunctionele ladder?

Ladders worden over het algemeen gebruikt voor lichtere werkzaamheden. Als de werkzaamheden zwaar zijn dan wordt er vaak aangeraden om gebruik te maken van een rolsteiger. Rolsteigers zijn namelijk een stuk stabieler en steviger dan ladders.

De drie bovengenoemde ladders bieden dus bijna voor iedere klus de juiste oplossing. Ben jij er al over uit welke multifunctionele ladder het meest geschikt is voor jou?

X