Over onze artikelen

Een rolsteiger kopen is een investering voor jaren. Deze moet in een keer goed en volledig zijn. Layher biedt een complete rolsteiger die aan de eisen voldoet, veilig is op te bouwen en door de robuustheid een investering is die jaren meegaat.

  • Standaard de meest complete rolsteiger
  • 10 jaar garantie, de meest robuuste rolsteiger op de markt
  • Het grootste werkvloeroppervlak, tot 30% meer 
  • Gemaakt voor het professionele zwaardere werk 
  • Inclusief gratis rolsteiger opleiding 
  • Voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Kom bij ons langs

Hoofdkantoor
Layher B.V.
Lissenveld 18
4941 VL Raamsdonksveer NL

Magazijn
Scherpemaat 4
7942 JV Meppel NL

Mouterij 6
2550 Kontich (B)

Een veilige kamersteiger die een leven lang meegaat


Layher kamersteiger

Een kamersteiger is een uitklapbare steiger die bij uitstek geschikt is voor werkzaamheden binnenshuis. De kamersteiger wordt gebruikt voor klussen aan plafond en wand zoals stuc en schilderwerk of installatie werkzaamheden. Een kamersteiger is licht, compact en uitklapbaar en past door iedere normale deuropening. Kamersteigers heb je in verschillende kwaliteiten. Waar moet je als professionele gebruiker op letten om lang van je steiger gebruik te kunnen maken?

Levensduur van een kamersteiger

De levensduur van een kamersteiger hangt direct af van de gebruikte materialen. Zo bepaald de wanddikte van het frame in grote mate hoe snel deze zal beschadigen. Met een wanddikte van 2.8 mm heb je een solide steiger die niet snel beschadigd. Ook de wielen worden vaak zwaar belast.  Om te zorgen dat de kamersteiger lang meegaat moeten de wielen voldoende zwaar uitgerust worden. 400 kg belastbare wielen gaan een leven lang mee. De belastbaarheid van rolsteigers wordt uitgedrukt in de steigerklasse. Kies voor steigerklasse 3. Dit betekend een belasting van 200 kg per m2 of 270 kg per vloer.

Veiligheid door gebruik kamersteiger

Ook al is de stahoogte van een kamersteiger niet zo hoog, zorg altijd voor een leuning rondom. Bij geringe hoogtes is er al een risico op letsel bij vallen en een leuning werkt een stuk comfortabeler.

Tips

  • Kies voor een Kamersteiger met steigerklasse 3, belastbaar tot 270 kg
  • Een wanddikte van 2.8 mm voorkomt beschadigingen
  • Wielen die belastbaar zijn tot 400 kg gaan een leven lang mee.
  • Voor de veiligheid: zorg voor een leuning rondom

Voor de professionele gebruiker is robuustheid, levensduur en veiligheid van zijn materieel van groot belang. Je moet namelijk altijd op je gereedschap kunnen vertrouwen. Kies daarom voor een kamersteiger van Layher die gemaakt is om een leven lang mee te gaan en die in de meeste gevallen  is uitgerust met twee veilige leuningen. Klik hier voor ons assortiment kamersteigers.

 

X