Over onze artikelen

Het aanschaffen van een rolsteiger is een investering voor jaren. Deze moet in een keer goed en volledig zijn. Layher biedt een complete rolsteiger die aan de eisen voldoet, veilig is op te bouwen en door de robuustheid een investering is die jaren meegaat.

 • Standaard de meest complete rolsteiger
 • 10 jaar garantie, de meest robuuste rolsteiger op de markt
 • Het grootste werkvloeroppervlak, tot 30% meer 
 • Gemaakt voor het professionele zwaardere werk 
 • Inclusief gratis opleiding 
 • Voor 12:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Bekijk hier ons assortiment

Ga naar onze webwinkel.


Kom bij ons langs

Hoofdkantoor
Layher B.V.
Lissenveld 18
4941 VL Raamsdonksveer NL

Magazijn
Scherpemaat 4
7942 JV Meppel NL

Mouterij 6
2550 Kontich (B)

Kies je voor een ladder of een rolsteiger?


Een val van een ladder of trapje komt in Nederland vaak voor. Volgens de inspectie SZW komt dit gemiddeld 160 keer per jaar voor. Bijna 90% van de slachtoffers moet worden opgenomen in het ziekenhuis. 13% houdt aan zijn val permanent letsel over. In het grootste deel van de gevallen is er iets misgegaan met de plaatsing van de ladder. De ladder wordt bijvoorbeeld onder een verkeerde hoek geplaatst. Overige oorzaken van een ongeval zijn verlies van evenwicht of een slechte staat van de ladder. Dat een rolsteiger een veiligere werkplek op hoogte is blijkt uit het feit dat het aantal ongevallen met rolsteigers meer dan drie keer zo laag is.

Werken op ladders en trappen

 • De ladder is niet bedoeld als langdurige werkplek. Indien een veiligere oplossing zoals een rolsteiger gebruikt kan worden, is dat verplicht
 • Op een ladder of trap is het niet toegestaan om gereedschap van meer dan 10 kg te gebruiken.
 • Er moeten altijd drie contactpunten zijn, twee handen en één voet, of twee voeten en één hand.
 • Er mag niet ver gereikt worden, 'de navel moet tussen de bomen blijven'.
 • Per persoon mag er per dag maximaal 1 uur op een ladder en 2 uur op een trap gestaan worden.
 • Tijdens het klimmen en dalen op een ladder moeten beide handen vrij zijn.

Ladders en trappen zijn dus eigenlijk bedoeld om naar een ander niveau te gaan en voor kortstondige werkzaamheden. Voor een werkplek op hoogte kan daarom beter een rolsteiger worden ingezet als de omstandigheden dit toelaten.

Voordelen van een rolsteiger als werkplek op hoogte:

 • Een veilige werkplek zonder valgevaar
 • Een lange werkvloer dus niet vaak verplaatsen
 • Voldoende ruimte voor gereedschap en materiaal
 • Comfortabel werken op hoogte

Ladders en trappen zijn bedoelt om naar een ander niveau te gaan en niet als langdurige werkplek. Als er een veiligere oplossing is dan is men verplicht deze te gebruiken. Rolsteigers zijn een veiligere oplossing voor een werkplek op hoogte. Daarnaast bieden rolsteigers een ruime comfortabele werkplek met veel ruimte voor gereedschap en materiaal.